Kroonjuweel van Etten-Leur

Bewoners en bezoekers

Het monumentale kloostercomplex op Het Withofterrein is sinds 2005 eigendom van Woonstichting Etten-Leur (WEL). Eerder werd dit deel bewoond en gebruikt door de zusters Franciscanessen. Toen was het minder toegankelijk. Maar dat is veranderd.

Het Withof is van iedereen
Het Withof is gevormd tot een fijne plek voor bewoners én bezoekers, van binnen en buiten Etten-Leur. Hier komen wonen, werken, zorg, educatie, cultuur en recreatie samen. Dit is het resultaat van een samenwerkingstraject met bewoners van Etten-Leur en andere betrokkenen bij Het Withof.

Woonstichting Etten-Leur nam dit initiatief om Het Withof ‘terug te geven’ aan de samenleving. Iedereen kreeg de gelegenheid om mee te denken over de invulling. Het leverde mooie bijeenkomsten én ruim 180 maatschappelijk gedragen ideeën op. Voor dit bijzondere samenwerkingsproject kreeg de corporatie zelfs een award.

Wonen, zorg, werk en recreatie bij elkaar
Het kostte enige tijd, maar het is dan ook echt de karakteristieke ontmoetingsplek geworden, die Woonstichting Etten-Leur voor ogen had. Amarant, Het Thomashuis, De Herbergier en J&T Fitness; ze vullen de monumentale delen van Het Withof prachtig in. En daarmee is het ook tijd voor WEL om een stapje naar achter te doen. In 2017 pakt de Heemkundekring Etten-Leur het stokje over om u via deze website te blijven informeren over Het Withof.