Kroonjuweel van Etten-Leur

13 juli 2021 Aureliahof en de Hoogschout

Op het terrein voor het Withof aan de Bisschopsmolenstraat komen huur- en koopappartementen. Alwel bouwt 45 sociale huurappartementen aan de kant van Kloostergaard. De NBU bouwt 40 royale koopappartementen aan de zijde van de Kapel.

Het bijzondere Withofterrein in Etten-Leur met haar rijke historie is voor een groot deel al jarenlang (2005) in het bezit. van woningcorporatie Alwel. Je vindt hier monumentale gebouwen, zoals Huize Adamade Grote Kapel en een karakteristieke kloosterboerderij. De bouwpercelen bij het monumentale gebouw zijn klaar voor nieuwe invulling.

Aureliahof (1)                                                                                                                                                     

 Met de gemeente is afgesproken dat er op het braakliggend terrein zowel sociale huur, als vrije sector woningen worden gerealiseerd. De vrije sector woningen horen niet tot de kerntaak van Alwel. Daarom boden ze een perceel te koop aan om maximaal 40 vrije sector appartementen te realiseren. 8 juli kocht NBU het bouwterrein. Zelf bouwt Alwel 45 sociale huurwoningen op het aangrenzende perceel. Dit gebouw krijgt de naam Aureliahof. De heemkundekring kwam met de naam van de oudste zuster van het klooster, die in Etten geboren is, Zuster Aurelia Monden.


Hoogschout: 40 royale koopappartementen (2)

Nederlandse Bouw Unie (NBU) gaat een statig gebouw ontwikkelen met 40 royale koopappartementen tussen de 100 en 175 m2 woonoppervlak en met parkeren in de kelder. "Een chique gebouw voor het hogere segment" aldus Jan Voesenek directeur van NBU. "De ontwikkeling past binnen het bestemmingsplan en het project krijgt de naam "De Hoogschout." Het ontwerpproces is net gestart dus er zijn nog geen plattegronden of gevelbeelden, maar de projectwebsite www.dehoogschout.nl is wel reeds gelanceerd. Ge├»nteresseerden in de ontwikkeling kunnen zich hier aanmelden om op de hoogte te blijven. Naar verwachting start de verkoop begin 2022 en de bouw eind 2022.

Publieke ruimte(3)

Hier komen o.a. parkeerplekken.

Actuele informatie vindt U op https://www.alwel.nl/projecten-in-ettenleur .