Kroonjuweel van Etten-Leur

20 augustus 2013 Een herbergier in Huize Adama

Het Withof in Etten-Leur krijgt nieuwe bewoners. De Drie Notenboomen (DDN) en Woonstichting Etten-Leur zien hier geschikte mogelijkheden voor het toepassen van de zorgformules: Thomashuis en Herbergier.

De interesse gaat specifiek uit naar Huize Adama, het monumentale deel aan de voorzijde van Het Withof. Het contract is getekend; we voeren nu gesprekken met DDN, architect en gemeente Etten-Leur om verdere realisatie vorm te geven.

Een Thomashuis is bedoeld voor 8 tot 9 personen met een verstandelijke beperking en een Herbergier voor 16 oudere personen met dementie. Deze concepten komen al in heel Nederland voor, voornamelijk in monumentale panden (zie: www.thomashuizen.nl en www.herbergier.nl). Huize Adama in Het Withof past bijzonder goed in dit rijtje. Bovendien sluit deze vorm van huisvesting  ook perfect aan op de primaire doelstelling van corporaties: zorgen voor mensen die moeite hebben zelfstandig in hun woonruimte te voorzien.

2013 is het jaar om de voorbereidingen in overleg met alle betrokken partijen verder uit te werken. Daarna start volgend jaar de verbouwing. We hopen u eind 2014 te kunnen melden dat Etten-Leur er een geWELdige woonvoorziening bij heeft!