Kroonjuweel van Etten-Leur

6 t/m 30 september 2019 Lezing Baumgardner

Bijna werd aan het einde van de oorlog een jongen op een fiets van de dijk gehaald door een gevechtsvliegtuig van de geallieerden. Robert Baumgardner vertelt over dit gebeuren alle ins en outs tijdens een lezing op 20 september om 13;30 uur in de KSE te Etten-Leur. 's Avonds doet hij hetzelfde in Zevenbergen.

Kent u de man op de fiets op de dijk?

20 september 2019 in Etten-Leur en Zevenbergen

Op 18 september is het 75 jaar geleden dat Kolonel Haynes M. Baumgardner over de Groene Dijk aan de Mark nabij de Zwartenberg vloog. De titel van de lezing die Robert Baumgardner gaat houden op 20 september gold als oproep aan de mensen hier in de omgeving. Resultaat is dan met nu weet dat die fietser Geert Krijnen moet zijn geweest. Driekwart eeuw na deze bijzondere ervaring van Haynes Baumgardner komt zijn neef uit Amerika naar West Brabant om zijn verhaal te doen en terug te blikken. Henk de Ridder van BNDeStem zal zijn ervaringen, die hij naar aanleiding van de publicatie in BNDeStem heeft opgedaan, vertellen.

De eerste lezing is in de KSE aan de Stijn Streuvelslaan 42 in Etten-Leur. Aanvang 13.30. Zaal open om 13.00 uur. (Nog twintig plaatsen beschikbaar. VOL=VOL!)

Daarna maakt Robert Baumgardner een korte rondrit door Etten-Leur naar Zevenbergen. Met natuurlijk een bijzonder moment op de Zwartenbergse brug.

’s Avonds verzorgen Robert Baumgardner en Henk de Ridder om 19.30 uur een lezing in de filmzaal van het Verzorgingshuis De Zeven Schakels, Kasteelweg 4 te Zevenbergen in samenwerking met de Heemkundekring Zevenbergen. Zaal open om 19.00 uur.

Lezing is in het Engels, met vertaling in het Nederlands op een afzonderlijk scherm.

Iedereen is van harte welkom. Echter gezien het beperkte aantal stoelen worden bezoekers verzocht om zich vooraf aanmelden voor bezoek aan een van de beide lezingen.

Dat kan via activiteiten@janutenhoute.nl door naam te vermelden van de bezoekers en aan te geven waar men de lezing wil bezoeken! Deelname is gratis! Aanmelden kan ook telefonisch op 076 5034244 Streekmuseum Etten+Leur.