Kroonjuweel van Etten-Leur

10 oktober t/m 30 november 2017 Zonder boer geen voer

Heemkundekring Jan uten Houte organiseert samen met de ZLTO, winkelcentrum Etten-Leur, de gemeente Etten-Leur en vele anderen de tentoonstelling “Zonder boer geen voer”. Zaterdag 21 oktober zal burgermeester Rijnbach - De Groot de tentoonstelling openen. Meer informatie elders op de nieuwspagina en op www.janutenhoute.nl

‘Zonder boer geen voer’
Op 21 oktober wordt de tentoonstelling ‘Zonder boer geen voer’ om 10.00 uur door burgemeester Heleen Rijnbach-De Groot geopend in de voormalige winkel van Blokker in het overdekte ‘Winkelcentrum Etten-Leur’. Zij wordt in de huifkar met de tractoren van de OTMV Brabant thuis opgehaald en naar het Winkelcentrum Etten-Leur in het Winkelhart gebracht. 
De tentoonstelling geeft uitvoering aan het concept waarin archeologen en agrariërs op een positieve manier intensief samenwerken om ons gezamenlijk erfgoed op een duurzame wijze te ontsluiten. Dat doen we door de focus te leggen op een gezamenlijk gedragen thema: ‘Het boerenbestaan als belangrijk onderdeel van onze samenleving in heden en verleden’.
Rondom deze tentoonstelling worden allerlei activiteiten georganiseerd van een boerenmarkt tot tractorfeest en van een attractief bezoek aan het Streekmuseum Etten+Leur tot aan het Land- en Tuinbouwmuseum Buiks, dat vanwege deze tentoonstelling een aantal dagen opengaat. Verder zijn er lesbrieven voor scholen en kunnen de leerlingen de uitgebreide tentoonstelling bezoeken. De tentoonstelling op de begane grond is uitgebreid met allerlei landbouwwerktuigen en er is op de verdieping een beeldpresentatie van de landbouw in de afgelopen honderd jaar die voor een ieder te bezoeken is. Verder is er allerlei informatie van de organiserende organisaties zoals de Heemkundekring Jan uten Houte, de OTMV Brabant en de ZLTO.
De openingszaterdag staat in het teken van de bedrijven van de ZLTO in Etten-Leur. Er is een routebeschrijving te verkrijgen in de tentoonstellingsruimte van de deelnemende bedrijven die zaterdag. Ook is er een boerenmarkt in en nabij de tentoonstelling in het Winkelcentrum.
Het volledige programma en aanvullende info zijn te vinden op www.zonderboergeenvoer en op www.janutenhoute.nl